Mads Riis fik et varmt og lærerigt debutløb

Lørdag debuterede Kollunds motorsportstalent i langdistance-racerløb, da han på Ring Djursland deltog i Danish Endurance Championship for STEP Motorsport. Sammen med vennen og medkøreren Silas Rytter stillede Mads til start på landets mest kuperede racerbane.

Starten på dagen blev dog en smule udfordret. Efter teamkammeraten røg af banen i sin del af kvalifikationen måtte teamet bruge tid på at sikre at bilen var køreklar igen, og det kostede værdifuld tid. Men Mads kom på banen og tilbagelagde seks omgange i stigende tempo, før gearkassen satte sig fast og kostede Mads yderligere mulighed for at sætte en god omgangstid.

Gearkassen blev repareret i god tid inden det første løb, hvor Mads sad bag rattet da starten gik. På grund af den uheldige kvalifikation måtte løbet startes på ottendepladsen i klassen, men Mads bevægede stabilt og sikkert bilen frem i feltet, og gav sin medkører et godt udgangspunkt til at afslutte løbet.

Den debuterende duo sluttede på en flot fjerdeplads; et nydeligt resultat for en debut.

Efter et par timers pause kunne Mads se på mens Silas Rytter startede det andet løb. Endnu en times hårdt racerløb ventede forude, og igen bevægede den lille Ginetta G40 GT5-racer sig frem gennem feltet.

Omtrent halvvejs i løbet var det Mads’ tur til at komme i bilen, og den sønderjyske racerkører gav den gas fra start, hvor der blev kørt absolut konkurrencedygtige omgangstider. Den gode start kostede dog på distancen, hvor dækkene hen mod slutningen af løbet begyndte at miste greb.

– Jeg pressede lige hårdt nok på i starten af mit stint, og det kostede på dækkene i slutningen. Det er sådan noget, vi lærer ved at begå fejlene, så det er både godt og skidt, fortæller Mads Riis, som til forskel fra sine år i gokart nu sidder i en lukket og varm racerbil. Det kunne mærkes efter 30 minutter i bilen.

– Ja, jeg fik godt nok varmen her til sidst. Det er en ny fornemmelse, for i karting er der jo konstant afkøling fra luften. Men det tager jeg med, lyder det fra Årets Kartingkører 2020.

Overordnet set er den hurtige sønderjyde da også meget positiv over dagens hændelser:

– Det har været godt, ingen tvivl om det. Taget i betragtning at det har været vores første løbsweekend i en Ginetta, og at det har været med den høje temperatur – og med så mange biler på banen, så er det gået over al forventning. Der er selvfølgelig noget, som både Silas og jeg kan tage med herfra, og som vi skal blive bedre til, men udgangspunktet er rigtig godt.

Følelsen af at blive sluppet løs i et felt på næsten 40 biler, hvoraf mange af dem er markant hurtigere end den lille Ginetta, har også gjort sit indtryk:

– Det har været svært, og det var rart at have Morten i radioen til at fortælle når der kom en af de rigtig hurtige biler, så jeg var ekstra opmærksom på det. Det er også en ting at tage med herfra; at man hele tiden skal have et kig bagud, selvom det er rarest bare at kigge fremad, fremad, fremad. Men det har været meget lærerigt.

Om to uger går det atter løs i Danish Endurance Championship; denne gang på Padborg Park.